Leie en stavkirke til bryllup

Et unikt tilbud til deg som har bryllupsfesten på Gjestestuene:
Ha vielsen i stavkirken på Norsk Folkemuseum!

Hvis du leier Gjestestuene til bryllupsfesten har du også mulighet til å leie stavkirken på Norsk Folkemuseum til vielsen. Dette er et tilbud som kun er åpent hvis du leier Gjestestuene. Det koster 8000 kr å leie stavkirken til vielse. Du må selv finne prest. Det er maks plass til 80 stående gjester i stavkirken. Vi kan hjelpe deg å finne folkemusikere hvis du vil.
Image

Drømmer du om stavkirkebryllup?

Kanskje kan dette bli romantisk virkelighet på Norsk Folkemuseum og i selskapslokalene Gjestestuene. Hele sommeren arrangerer vi bryllup på Gjestestuene og mange av våre brudepar vil gjerne ha et ekte stavkirkebryllup. Stavkirken som står på Norsk Folkemuseum kommer opprinnelig fra Gol og ble flyttet til Bygdøy på 1880-tallet. Kirken er en ordentlig middelalderkirke fra 1200-tallet, og gir en stemning av fordums dager. Tenk på at her i det dunkle halvmørket har brudepar hvisket sitt «Ja» i over 800 år! Stavkirken er liten, slik at en vielse her blir en intim begivenhet. Dette er noe ganske annet en vielser i store kirkerom der bryllupsfølget bare fyller de aller første kirkebenkene. Stavkirken passer fint til bryllupsfølger på opp til 80 gjester.
Vinterbryllup går også ann i Stavkirken, men da må gjestene kle seg godt, for bygningen er ikke oppvarmet.

Send forespørsel om vielse i stavkirken

NB! Det er kun mulig å gifte seg i stavkirken hvis man har bryllupsfesten på Gjestestuene.


  • DD slash MM slash YYYY
  • Litt om hva du planlegger og hvor mange dere er. Stavkirken kan kun benyttes hvis du har festen på Gjestestuene. Maks antall i stavkirken er 80 personer. Stavkirken kan ikke brukes til borgerlig vielse.
  • Stavkirkebryllup på Norsk Folkemuseum med brudepar i alteret

  • Stavkirken på Norsk Folkemuseum med brudepar på stien under kirken

Send forespørsel til post@gjestestuer.no
eller ring 488 91 603