Hva koster bryllup?

Vi forklarer hva bryllup koster 

Det er mange som lurer på hva det koster å arrangere bryllup. Til alle tider og i alle kulturer har bryllup vært relativt dyrt. I gamle dager var det tradisjon for at bryllup skulle vare i tre dager. I denne perioden skulle hele bryllupsfølget innkvarteres, og det beste som kunne frembringes av mat og drikke skulle settes på bordet. 100 gjester var ikke uvanlig. Bryllupsfeiringer varer heldigvis ikke lenger i tre dager, og det er enklere å beregne pris.

Pris for leie av lokaler og vigselssted

Til bryllupsfest er det vanlig at hele bygningen reserveres. Det koster 27,900 kroner. Da har man eksklusiv bruk av både hus og gårdsplass.
Og vi vasker, rigger, holder duker og servise. Vi leier også ut stavkirken, Norsk kirkekunst og Gamle landbruk til vielse for de av våre brudepar som ønsker å holde selve vielsen på Folkemuseet. Leieprisen er på 10,000 kr. Prest eller vigsler må brudeparet finne selv. Vi kan hjelpe til med å finne musiker som kan spille under vielsen hvis det er ønsket. Det koster gjerne fra rundt 4000 kr, avhengig av repertoar og instrument.

Hva koster mat og drikke til bryllup?

På Gjestestuene er det vanlig at kuvertprisen for en bryllupsmeny ligger et sted mellom circa 1800 – 2000 kr. For dette får man noe sprudlende ved ankomst, kanskje med kanapeer eller noe annet lett å spise til. Til middag serveres tre eller fire retter. Etterpå skal det være bryllupskake med champagne til brudeparet. Sammen med kaffe og avec for hele bryllupsfølget, selvfølgelig. Noen vil også ha nattmat. Og selvsagt er serveringspersonale inkludert i denne prisen. Snakk med TG Selskapsmat om bryllupsmeny.

Mange tror at det kommer til å gå store mengder drinker i baren etter en lang bryllupsmiddag. Det stemmer ikke helt. Hos oss ligger snittet på 2 drinker per gjest i baren. Noen drikker fire, andre drikker ingenting. Sånn er det alltid.

Gjestestuene og Sæterhytten holder åpent til kl 0200. Mellom kl 2400 - 0200 tilkommer et ekstra gebyr for nattarbeid. Det er på 3500 kr per time og dekker blant annet taxi hjem for slitne serveringshjelpere uten bil. Så hva koster bryllup? Det kommer litt an på hvordan du vil prioritere til din store dag.

Hva koster blomster og dekorasjoner?

En annen mindre kostnad til bryllupet er blomsterdekorasjoner til bordene. Her står våre gjester fritt – man kan ta med egne blomster fra hage eller en skogstur hvis man har anledning til det. Man kan også bruke sin egen blomsterleverandør. Ellers anbefaler vi Blomsterhagen på Abildsø som har stor produksjon på sine fem dekar med blomsterhage, og hvor det til og med er mulig å plukke sin egen brudebukett. Vi synes stilen til Blomsterhagen passer ekstra godt til Gjestestuene og Sæterhytten!

Våre bryllupslokaler på Bygdøy

Image

Sæterhytten på Bygdø Kongsgård

Til din fantastiske sommerfeiring med mellom 20 - 30 gjester
Les mer
Image

Leie Gjestestuene på Norsk Folkemuseum

Lei hele huset til din eksklusive feiring for opptil 120 gjester
Les mer
Selskapsmeny
Send forespørsel til post@gjestestuer.no
eller ring 488 91 603