Vinterbryllup på Gjestestuene

Synes du knitrende peisild og vinter kan være vel så bra som bryllup i stekende sommersol? Vi arrangerer ofte vinterbryllup i Gjestestuene på Norsk Folkemuseum. Det kan være minst like hyggelig og personlig som sommerbryllup. De åpne peisene i alle rom gjør at snøen utenfor blir den stemningsfulle kulissen du ønsker deg til din store dag. I og med at færre gifter seg vinterstid kolliderer vinterbryllup heller ikke med andre bryllup i vennekretsen.

Vakkert vinterbryllup i Oslo

Vinterstid viser Gjestestuene bryllupslokaler seg fra en lunere og roligere side en gjennom den hektiske sommeren. Vi har mange brudepar som setter pris på å feire i den hvite årstiden. Til vinterbryllup skapes stemningen fra levende stearinlys og knitrende peisild, mens snøen kanskje laver ned utenfor vinduene. Det er færre bryllup om vinteren en om sommeren, så gjestene har kanskje ikke vært i en slik feiring på en stund, og nyter bryllupsfesten enda mer.

Lokalene på Gjestestuene passer godt til vinterbryllup. Med mørkt tømmerpanel på veggene i første etasje er det lunt og hyggelig å motta gjestene her, med levende lys og god varme. I Festsalen i andre etasje er rommet høytidsstemt med håndmalt tapet i elegante nyanser av grått, rødlig, grønt og blått, noe som kler vintersesongen utenfor vinduene. I Den Blå Peisestue er det alltid hyggelig etter middagen. Den store peisen og de gode sofaene gir lun hygge, mens det danses i Festsalen like ved.

Image
Vinterbryllup

Kjøkkenet på Gjestestuene, TG Selskapsmat, serverer ofte menyer med vilt som rype, hjort og reinsdyr om vinteren. Og kanskje litt mer smaksrike og fyldige desserter som pasjonsfrukt delice og creme brulée. Det er mange gode grunner til å gifte seg om vinteren!

Det er mulig å gifte seg i stavkirken på Norsk Folkemuseum om vinteren også.
Men det er viktig å kle seg varmt, for bygningen er ikke oppvarmet. I stavkirken har vi skjulte lysspotter i taket i alteret, og vi tenner to alterlys. Det kan oppleves som litt dunkelt i kirkerommet, men man venner seg fort til det begrensete lyset, og det gir en fin og spesiell opplevelse av vielsen.

Våre lokaler til vinterbryllup

Image

Leie Gjestestuene på Norsk Folkemuseum

Lei hele huset til din eksklusive feiring for opptil 120 gjester

Les mer
Image

Folkestuen og Østerdalsstua

Lune og hyggelige selskapslokaler for mellom 20 - 40 gjester
Les mer
Image

Festsalen og Blå Peisestue

Vårt flotteste rom er Festsalen som passer for mellom 30 - 50 bryllupsgjester

Les mer

Takk for en fantastisk bryllupsfeiring hos dere!
Vi tar med oss minnene resten av livet

- Brudepar vinteren 2022 -
Send forespørsel til post@gjestestuer.no
eller ring 488 91 603