Personvernerklæring for Gjestestuene på Norsk Folkemuseum

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Gjestestuene på Norsk Folkemuseum (Gjestestuene) samler inn og bruker personopplysninger.

Gjestestuene, ved webansvarlig, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret.

Denne erklæringen inneholder opplysninger du har krav på å vite om, når det samles inn opplysninger fra nettstedet (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

Nettbasert behandling av personopplysninger på www.gjestestuer.no

Webansvarlig har det daglige ansvaret for Gjestestuenes behandlinger av personopplysninger på nettsiden www.gjestestuer.no  med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenestene som tilbys. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert. Evolve Communication AS og Miles to Go AS (markedsføringsleverandørene) er leverandører av markedsføringstjenester, og har tilgang til personlig opplysninger som blir registrert på dette nettstedet.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettstedet, lagres på egne servere som driftes av KulturIT AS, et IT-selskap av og for kultursektoren med lang erfaring fra museumsverden. Det er kun Gjestestuene, Miles to Go AS og Evolve Communications AS (med underleverandør) som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandlingsavtale regulerer hvilken informasjon leverandørene har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Nettstatistikk

Gjestestuene og markedsføringsleverandørene samler inn av-identifiserte opplysninger om besøkende på nettsiden. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som brukes til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i av-identifisert og aggregert form. Med av-identifisert form menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen.  IP-adresser behandles på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og behandles altså ikke individuelt.

Cookies (Informasjonskapsler)

Vår nettside benytter cookies (informasjonskapsler), som vi hovedsakelig bruker for trafikkmåling og optimalisering av innhold. Ved å bruke dette nettstedet, samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.

Cookies er en standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. En cookie legges i nettleserens internminne, noe som gjør at vi bedre kan forstå hvordan du bruker nettstedet www.gjestestuer.no   På sikt bruker vi denne kunnskapen for å tilby deg en bedre opplevelse når du besøker hjemmesiden vår. Dette er loggfiler som lagres på våre servere, som eksempelvis IP-adresser, nettlesere, operativsystemer, bruk/navigasjon etc.

De fleste nyere nettlesere, som Opera, Internet Explorer, Firefox, Safari og så videre, er innstilt på å akseptere cookies automatisk. Om du ikke ønsker å akseptere cookies, må du derfor selv velge å endre innstillingene i din nettleser.  Merk at denne innstillingen kan føre til at mange nettsteder ikke vil fungere optimalt.

Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere deg personlig.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. E-komloven §§ 2-7b.

Under er en oversikt over hvilke cookies/informasjonskapsler vi bruker på våre nettsider:

Facebook
Formål: Funksjon for å dele via Facebook. Vi installerer ingen cookie selv, mens leser den dersom den eksisterer fra før.

Google Analytics
Formål: Samler informasjon om hvordan besøkende bruker nettsiden. Vi benytter denne informasjonen for å lage rapporter i arbeidet med å forbedre nettsiden. Cookiene samler kun anonym informasjon, som antall besøkende, hvor de kommer fra og hvilke undersider de besøker.

Gjestestuene vil til enhver tid følge gjeldende regelverk for personvern. Spørsmål kan rettes til post@gjestestuer.no

Søk

Gjestestuene lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i søkeverktøy for å finne nettstedet vårt. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i en egen database, og blir bare lagret i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres. De kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

Bestilling av selskapslokale

På nettsiden kan du ta kontakt med oss for å høre hva vi kan tilby deg og ditt arrangement. Opplysningene du gir oss vil kun bli brukt til å besvare din henvendelse.