Image

Sæterhytten selskapslokale

Blant grønne løvkroner og med utsikt over Frognerkilen smiler Sæterhytten og ønsker deg sommerlig velkommen

Sæterhytten festlokale

Raske fakta

Sæterhytten festlokale i Oslo er et unikt sted med lang historie tilbake til midten av 1800-tallet. Den gang fungerte bygningen som badehus for vår kongefamilie. Du kan leie Sæterhytten festlokale i sommerhalvåret, mellom ca 1. mai og 1. oktober. Om vinteren holdes stedet stengt. På Sæterhytten feires ofte konfirmasjoner og runde tall, sommerfester og små eventer. Servering av mat og drikke foregår gjennom TG Selskapsmat. Sæterhytten er en del av Folkeparken på Bygdø Kongsgård.

Blant grønne løvkroner og med utsikt over Frognerkilen smiler Sæterhytten og ønsker deg sommerlig velkommen. Sæterhytten er en liten bygning som passer godt til alt mellom ca 20 – 40 gjester.

Med panoramavinduer er det fantastisk utsikt over hele Oslo. Bak hovedrommet ligger en liten peisestue som ofte brukes til oppsett av buffeter, og et lite kammers. Bakerst i huset er det kjøkken og anretning for personale. På dager med godt vær kan vi servere velkomstdrinken ute i det grønne for deg. Her er det også benker og noen bord for gjestene. En åttekantet paviljong avslutter harmonien ute foran Sæterhytten. Den kan du for eksempel bruke til musikalske innslag eller dansing utover i de lyse sommerlige nattetimer.

Praktisk info

20 - 40 personer

grønt uteområde

romantisk

musikkanlegg

Sæterhytten

Bygdøyveien 30, 0287 Oslo

Sæterhytten på Dronningberget

Sæterhytten startet sin historie i 1851, som kongelig badehus ved Oscarshalls strand. Her lå bygningen å fløt på en pram innerst i Frognerkilen, men den var ikke mye i bruk, og det var krevende å vedlikeholde. Derfor ble bygningen i 1862 flyttet opp på Dronningberget, der den fremdeles ligger. Dronningberget innerst i Frognerkilen var et populært utfartssted med flott utsikt inn mot Oslo.

Sæterhytten selskapslokale med arkitekturdetaljer

Helt siden begynnelsen av 1800-tallet hadde studentene og andre byborgere holdt sommerlige utflukter og fester her. Også de kongelige benyttet stedet ved spesielle anledninger og ved åpningen i 1862 var tre royale personligheter til stedet, alle med navnet Louise. Dette er bakgrunnen til det flotte monogrammet i gavlen på huset med tre ganger bokstaven L.
Her kan du lese mer om Sæterhyttens unike historie. 

Sæterhytten er et fantastisk festlokale med særpreg
For den som setter pris på historie og kultur

Image
Sæterhytten selskapslokale dekket til fest
Image
Image
Image
Send forespørsel til post@gjestestuer.no
eller ring 488 91 603