Image

Folkestuen og Østerdalsstua er lune lokaler med tømmerpanel som passer perfekt for små og middels store grupper og selskaper. 

Folkestuen og Østerdalsstua

Raske fakta

I første etasje på Gjestestuene ligger to selskapslokaler som ofte leies ut sammen. Østerdalsstua brukes ofte til velkomst og mingling, mens Folkestuen benyttes når maten serveres, og utover kvelden i hyggelig lag. Det er åpen peis i begge rom, og direkte utgang til gårdsplasssen sommerstid. I Folkestuen har vi takhengt lerret, lyd/musikkanlegg og projektor som kan brukes gratis. Det er plass til godt over 40 personer sittende i Folkestuen, når vi dekker på småbord.

Både Folkestuen og Østerdalsstua kan også leies separat, men det passer godt å leie begge rommene for grupper på over circa 25 gjester. Leieprisen for begge rom er på 10,900 kr. For mindre grupper på rundt ca 20 personer går det fint kun å leie Folkestuen. Leiepris for kun Folkestuen er på 8900 kr.

 

SEND FORESPØRSEL
Praktisk info

20 - 40 personer

Gratis parkering

Stort uteområde

av-utstyr

Pris 10,900 kr

Selskapslokaler i Oslo med alt du trenger!

Send forespørsel til post@gjestestuer.no
eller ring 488 91 603

Gjestestuene på Norsk Folkemuseum

Strømsborgveien 2, 0287 Oslo
Image

Folkestuen

Folkestuen er et hyggelig rom med plass til mellom 20 og 40 gjester. Med tømmerpanel på veggene og smårutete vinduer oppleves rommet som intimt og koselig.  Rommet benyttes mye til sommeravslutninger, julebord og konfirmasjonsfeiringer. Da er det dekket med hvite duker, levende lys, blomster og pent servise. Det er direkte utgang til Gjestestuenes hyggelige gårdsplass fra Folkestuen.

Det er ofte møter i Folkestuen, hvor det rigges enten på fellesbord med plass til rundt 25 deltagere, eller med småbord hvor det kan jobbes godt i grupper med opptil 40 deltakere. Møteteknisk finnes både lerret, takhengt projektor og lydanlegg i rommet. Rommet har koselig utsikt ned til de gamle tunene på Norsk Folkemuseum.

Østerdalsstua

Østerdalsstua er det minste av de fire selskapslokalene på Gjestestuene. Her går det fint an å være en gruppe på rundt 15 personer, samtidig som det kan dekkes med møtelunsj for rundt 30 deltagere. Rommet blir også mye brukt til navnedagsfeiring og dåpsfeiring. Blyglassvinduer, tinntallerkener, et gammelt gulvur og en åpen peis gjør rommet lunt og tiltalende.

Østerdalsstua er den aller eldste delen av Gjestestuene. Østerdalsstua ble bygget i ca 1900-1910 og var Norsk Folkemuseums første serveringssted for besøkende. Den gang gikk stedet under navnet Norsk Folkemuseums Gjæstgiveri og var en selvstendig bygning. Denne bygningen ble i 1917 kapslet inn i den større bygningsmassen som i dag utgjør Gjestestuene selskapslokaler. Deler av bygningselementene i Østerdalsstua er gjenbruk av arkitektoniske detaljer fra Den Norsk Paviljong på verdensutstillingen i Paris i 1900. Snakk om kontinentale aner for en stue med det rotnorske navnet Østerdalsstua!

Ikke helt hva du tenkte deg? Sjekk Festsalen eller Sæterhytten.

Østerdalsstua selskapslokale med langbord til 20 personerImage
Vi hadde et kjemepfint arrangement hos dere sist uke. Både lokalene, personalet og maten var førsteklasses. Takk for oss!
Konfirmantfamilie
Image
Image
Image
julebord i Oslo på Gjestestuene
Image
Send forespørsel til post@gjestestuer.no
eller ring 488 91 603