Vi starter blogg på Gjestestuene på Norsk Folkemuseum! Dette har vi tenkt på lenge, men det har blitt med tanken. Men nå er det ny giv, og vi håper å komme med artikler et par ganger i måneden. Som en stor og aktiv leverandør av selskaper av alle slag, til både privatpersoner og bedrifter i Oslo og området rundt, synes vi at vi har mye stoff vi kan dele i en slik blogg. Den skal handle om hvordan man steller i stand selskap, kanskje sveipe innom kjøkkenet på Gjestestuene for å dele noen gode oppskrifter og lære hvordan man fileterer fisk, og kanskje skal bloggen også handle litt om hva som skjer i kulissene når det er fest hos oss. Vi håper det kan bli en artig og litt annerledes blogg, og inviterer til å komme med innspill du vil at vi skal skrive om.

Hvis du studerer vinkartet på bildet nøye, ser du at at det står Folkemuseets Restaurant på det. Bygningen som i dag huser Gjestestuene selskapslokaler huset før i tiden Norsk Folkemuseums restaurantbyning, og dette var et sted hvor folk kunne komme bare for å spise, eller de kunne kombinere de kulinariske nytelsene med kunnskapspåfyll om norsk historie og byggeskikk inne på museet. På vinkartet ser du at det er mulig å kjøpe en flaske god rødvin, årgang 1923, til rundt 20 kr flasken, mens du også kunne slippe rimeligere fra regningen ved å bestille et glass stikkelsbærvin fra Grimstad konserveringsfabrikk. Det kostet bare 3 kroner, som nok også var en relativt høy pris den gang.
Hvis du synes dette høres interessant ut og vil finne ut mer om å leie Gjestestuene til din feiring er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss.
post@gjestestuer.no
Speilmonogram med bokstavene NF for Norsk Folkemuseum Tapeten på Gjestestuene er håndmalt strie