Sæterhytten selskapslokale

Blant grønne løvkroner og med utsikt over Frognerkilen smiler Sæterhytten og ønsker deg sommerlig velkommen. Sæterhytten er en liten bygning som passer godt til alt mellom ca 20 – 45 gjester. Sæterhytten holder kun åpent i sommersesongen fra rundt 1. mai til 1. oktober.

Sæterhytten selskapslokale

Sæterhytten selskapslokale er et unikt festlokale med lang historie tilbake til midten av 1800-tallet. Den gang fungerte bygningen som badehus for vår kongefamilie. I dag drives stedet av Gjestestuene på Norsk Folkemuseum. Du kan leie Sæterhytten selskapslokale i sommerhalvåret, men om vinteren holdes stedet stengt. På Sæterhytten feirer vi ofte konfirmasjoner og runde tall, sommerfester og små eventer. Servering av mat og drikke foregår gjennom TG Selskapsmat. Sæterhytten er en del av Folkeparken på Bygdø Kongsgård.

Festlokale i det grønne

Blant grønne løvkroner og med utsikt over Frognerkilen smiler Sæterhytten og ønsker deg sommerlig velkommen. Sæterhytten er en liten bygning som passer godt til alt mellom ca 20 – 45 gjester. Fra den innglassede spisestuen er det fantastisk panoramautsikt over hele Oslo. Bak hovedrommet ligger en liten peisestue som ofte brukes til oppsett av buffeter, og et lite kammers. Bakerst i huset er det kjøkken og anretning for personalet. På dager med godt vær kan vi servere velkomstdrinken ute i det grønne for deg. Her er det også benker og noen bord for gjestene. En åttekantet paviljong avslutter harmonien ute foran Sæterhytten. Den kan du for eksempel bruke til musikalske innslag eller dansing utover i de lyse sommerlige nattetimer.

Praktisk info
 • Grønt ute

 • 15 - 40 gjester

 • Lydutstyr

 • 10 p-plasser

 • Paviljong

Bygdøyveien 30

0287 OSLO

Festlokale med historisk sus


Sæterhytten selskapslokale med arkitekturdetaljer

Fantastisk arkitektur på Sæterhytten

Ulike måter å rigge Sæterhytten på

Sæterhytten startet sin historie i 1851, som kongelig badehus ved Oscarshalls strand. Her lå bygningen å fløt på en pram innerst i Frognerkilen, men den var ikke mye i bruk, og det var krevende å vedlikeholde. Derfor ble bygningen i 1862 flyttet opp på Dronningberget, der den fremdeles ligger. Dronningberget innerst i Frognerkilen var et populært utfartssted med flott utsikt inn mot Oslo.

Helt siden begynnelsen av 1800-tallet hadde studentene og andre byborgere holdt sommerlige utflukter og fester her. Også de kongelige benyttet stedet ved spesielle anledninger og ved åpningen i 1862 var tre royale personligheter til stedet, alle med navnet Louise. Dette er bakgrunnen til det flotte monogrammet i gavlen på huset med tre ganger bokstaven L.
Her kan du lese mer om Sæterhyttens unike historie. 

Se våre betingelser og avbestillingsregler her

Sæterhytten er et fantastisk selskapslokale med særpreg
For den som setter pris på historie og kultur

Se bilder av Sæterhytten selskapslokale

 • Sæterhytten selskapslokale

  Sæterhytten er et magisk sted på sene sommerkvelder

 • Dekket til fest

 • Sæterhytten bryllupslokale

 • Konfirmasjonsfeiring på Sæterhytten er veldig populært.

Lurer du på noe? Ta kontakt på post@gjestestuer.no
eller ring 488 91 603