Julebord i Oslo – Slik arrangerer du trygge julebord i år

Hei!

Har du husket å bestille lokaler til ditt julebord i Oslo? For du er sikkert interessert i å finne festlokaler der du kan arrangere trygge julebord i Oslo dette spesielle året? Det begynner å bli høst, og snart kommer førjulstiden.
Selskapsbloggen til Gjestestuene festlokaler kommer med gode tips om alt mulig. I dag: Slik arrangerer du trygge julebord i Oslo denne julen!

Julebord i Oslo – Vær tidlig ute med å bestille festlokale

Det er bare tre – fire «gode» torsdager og fredager i julebordstiden. De strekker seg fra midten av november til midten av desember. Vær tidlig ute hvis du vil ha en kremdato når du bestiller lokale til julebord i Oslo – det er trangt om plassen. De ivrigste firmaene er såpass drevne at de starter et år i forveien. Er alle datoene til julebord opptatt, går det også an å arrangere nyttårsbord. Det er en voksende trend som skaper hygge og forventning også i den kaldeste og mest vinterlige måneden av året. Kanskje kan du til og med få et januartilbud 😉  

Sent ute?

Ikke fortvil hvis du er sent ute – i vår travle hverdag skjer det fort endringer og datoer som var opptatt sist uke, kan bli ledige uken etter.

Send forespørsel om konfirmasjon i dag:
E-post: post@gjestestuer.no
Ring: 488 91 603
Web: www.gjestestuer.no

Har du dato og lokale til julebord på plass, er mye av jobben gjort, og du kan fokusere på andre detaljer, slik at ditt festarrangement blir «Tidenes julebord,» selv om 2020 er spesielt år.

Julebord i Oslo

Julebord i Oslo er alltid populært.
– Også på selveste Folkemuseet da!

På Gjestestuene kan du bestille julebord eller julelunsj i fire forskjellige rom, avhengig av hvor mange dere er. I år har vi plass til maks 32 gjester i Folkestuen, mens det går rundt 80 gjester i Festsalen. Da kan alle sitte med god avstand og det vil være både «luftig,» trygt og hyggelig å komme sammen. Arranger årets julebord på Gjestestuene – vi tenner i de åpne peisene og fra kjøkkenet strømmer dufter som minner om jul.

Se mer om julebord i Oslo og på Gjestestuene her!

Rigging og seating til julebordet

Julebordet blir aller best hvis du på forhånd planlegger hvordan gjestene skal sitte på julebordet. Noen firmaer kjører veldig strikt på bordkort og organiserte plasser, mens andre lar deltakerne ha free seating. Begge deler kan fungere fint, men det er nok en tendens til at det blir mer livlig hvis deltakerne får velge selv. Sørg også for at det ikke blir for formelt – langbord er koselig hvis man ikke er for mange. Er man flere enn rundt 40 gjester, kan det passe bedre å dele inn i grupper på 6 per bord. Da blir alle sett og hørt rundt bordet!

Tema og dekor

Vær litt gjennomført når du skal invitere til julebord. Man tenker gjerne ikke over at dekor eller pynt har så mye å si, men det er ekstra stas å komme på fest når man ser at arangementskomiteen har gjort seg litt ekstra flid. Dekor kan være en farge som går igjen på mange elementer av festen, eller det kan være å minnes en felles opplevelse dere som gruppe har hatt i løpet av året. Kanskje mimrebilder fra fjorårets sommerfest eller kick-off for eksempel?

julebord i Oslo
Lag litt show!

Det kan også skape mye moro hvis kvelden har et tema som folk må leve opp til på julebordet. Pass på at dette er tilpasset gruppen – det er ikke alle som er like glade i å leke, men de fleste trekker på smilebåndet hvis man har et litt humoristisk tema. På Gjestestuene kunne jo temaet ha noe med litt tradisjonell kultur å gjøre – som å ta på seg en morsom topplue fra barneårene eller en form for retro-look i klesveien. Ting som smellbon-boner, fargerike blomster, glow-sticks og morsomme buttons kan også fungere fint til å live opp julebordet. Det er mye som kan gjøres og som er morsomt selv i koronaåret! Vær gjerne litt utradisjonell – da blir dette tidenes julebord 🙂

Mat og drikke til julebord i Oslo

På Gjestestuene har vi gjort det enkelt å velge mat og drikke til julebordet. Du kan velge mellom ulike pakkeløsninger med alt fra tre-retters middager med mye god vin/øl/akevitt til, eller du kan velge en buffetløsning med tradisjonell julemat. På kjøkkenet vårt står TG Selskapsmat parat med fem glade kokker som bidrar til at firmaet deres får en flott julefeiring hos oss!

Ikke alle firmaer har like god råd eller ønsker ikke å betale for ubegrenset med alkohol til sine ansatte. På Gjestestuene kan deltakerne betale for drikke til maten selv, gjerne etter en felles velkomstdrink som firmaet spanderer. Dette er vi fleksible på, bare kontakt oss så finner vi en løsning som passer for akkurat dere.

I år er denne menyen bestselger for julebord på Gjestestuene:  

Blinis med røkt hellefisk og løyrom
løk og creme fraiche

Rosastekt andebryst og rødvinssaus
Smørdampet spisskål og løkterte, fondantpotet

Riskrem med appelsin og brente mandler
Kirsebærsaus og mandelflan

PS: Husk å sette av litt plass i magen til desserten – det er litt fort gjort å forspise seg på julebord!

julebord
Noe godt å avslutte med på Julebordet!

Lek og moro på julebord

Det er kjekt at det skjer noe festlig mens man sitter til bords. Start alltid med en kort velkomsttale, som både må ha litt humor i seg, og som setter rammen rundt kvelden. Da vet alle hva som kan forventes og kan bidra til å skape det gode samholdet som kjennetegner et alle tiders julebord.

Flotte blomster til julebordet kan du få fra Blomsterhagen

Kanskje skal det ikke danses i år. Ha derfor gjerne litt ekstra underholdning på lur utover kvelden. Det kan være en enkel julebordsquiz med spørsmål som handler om deltakerne, eller om ting man har opplevd sammen på jobben. Det er lov å dra slike quizspørsmål litt langt for å frem latterbrølet, men ikke la det gå utover enkeltpersoner med mindre dette er avtalt og godkjent på forhånd. Ellers frisker garantert en sang opp hvis alle er med på notene. Enkel og kjent melodi med litt egenkomponert innhold er aldri feil. Særlig etter et godt glass vin eller juleøl 😉 Eller det går an å ha innovasjonskonkurranse med bretting av papirservietter. Det er utrolig hva man kan lage av en enkel serviett!

Har ikke arrangementskomiteen hatt tid til egenprodusert innhold, kan vi tipse dere om tre gode underholdnings alternativer på Gjestestuene. Gruppen kan være med på juleomvisning i det vinterlige Friluftsmuseet på Folkemuseet. Gruppen kan få besøk av Kjøkemesteren, som kommer overraskende innom mellom forrett og hovedrett, og forklarer gjestene om skikk og uskikk rundt julebordet. Kanskje drar Kjøkemesteren en liten drikkesang og sender ølbolla rundt også, hvis noen har blitt veldig tørste! Et annet populært innslag er en miniforestilling med Hallingdans med spillemann og to flinke dansere. Dette passer fint på Gjestestuene, og man kan jo invitere noen av deltakerne til å hoppe etter hatten også? Fungerer veldig bra for spreke ledere for eksempel 😉

slik arrangerer du julebord i Oslo - på Folkemuseet
Bli med på en omvisning i det stemningsfulle Friluftsmuseet før julebordet.

Skal du arrangere tidenes julebord i Oslo er det masse sprøtt, godt og gøy du kan gjøre, også i 2020. Dette var et forsøk på å formidle noen alternativer, men husk at det bare er fantasien som setter grenser, så start å planlegge det som kan bli Tidenes julebord nå!

Send forespørsel om konfirmasjon i dag:
E-post: post@gjestestuer.no
Ring: 488 91 603
Web: www.gjestestuer.no

Arrangementsansvarlig på Gjestestuene, Anne Husbyn