Hva koster bryllup i Oslo?

Mange lurer på hva det koster å holde bryllup.

Hvor mye det koster å arrangere bryllup avhenger ofte av hvor mye du er villig til å gjøre selv. Jo mer man gjør selv, jo rimeligere kan det bli, men selvsagt medfører dette mye ekstrajobb. Du må kanskje vaske og rigge lokaler selv, få tak i duker, servise, glass og bestikk, ordne med mat, drikke og serveringspersonale. Organisere hvor alt skal lagres og tilberedes, og til slutt rydde opp etter festen.

Mange synes dette blir vanskelig og tidkrevende, og velger derfor et selskapslokale hvor alt er inkludert. Et slik sted til bryllup er Gjestestuene på Norsk Folkemuseum 

…og hva koster det å holde bryllup på Gjestestuene?

Lokalleie
Til bryllupsfest er det vanlig at hele huset reserveres. Det koster 20,900 kroner. Da har man eksklusiv bruk av både bygning og gårdsplass. Du kan invitere opp til 130 gjester som sitter sammen i Festsalen under middagen. Og vi vasker, rigger, holder duker og servise. Du må bestille servering, mat og drikke fra kjøkkenet vårt, TG Selskapsmat, som du leser mer om under.

Hold vielsen på Norsk Folkemuseum

Leier du Gjestestuene som bryllupslokale, har du også en unik mulighet til å gifte deg i en av praktbygningene på Norsk Folkemuseum. Vi leier ut stavkirken til kirkelige vielser og sveitserstilgalleriet «Gamle landbruk» til borgerlige vielser. Dette tilbudet er kun åpent for den som leier Gjestestuene til bryllupsfesten. Leieprisen er på 8000 kr. Prest eller vigsler må brudeparet finne selv.

Hva koster mat og drikke til bryllupet?

På Gjestestuene er det vanlig at kuvertprisen for mat og drikke til bryllup ligger et sted mellom 1600 – 1800 kr. For dette får man noe sprudlende ved ankomst, kanskje med kanapeer eller noe annet lett til. Til middag serveres tre eller fire retter med utvalgte viner til. Etterpå skal det være bryllupskake med champagne til brudeparet. Sammen med kaffe og avec for hele bryllupsfølget, selvfølgelig. Noen vil også ha nattmat. Kostnad for serveringspersonale er inkludert i denne prisen.

Det går fint å ta med noen egne litt enklere kaker til kaffen – så lenge de er ferdig dekorert på forhånd. Mange tror at det kommer til å gå store mengder drinker i baren etter en lang bryllupsmiddag. Det stemmer ikke helt. På Gjestestuene ligger snittet på 2 drinker per gjest i baren. Noen drikker fire, andre drikker ingenting.

Blomster og dekorasjoner
En annen mindre kostnad til bryllup er blomsterdekorasjoner til bordene. Her står våre gjester fritt – man kan ta med egne blomster fra hagen eller fra åker og eng hvis man har anledning til det. Man kan også bruke sin egen blomsterleverandør. Kjøkkenet kan også bestille for selskapet gjennom sine leverandører som er Storgatens Blomsterhandel og Blomsterhagen på Abildsø.

I denne bloggposten har vi forsøkt å kartlegge hva bryllup i Oslo koster. Ønsker du å forhøre deg om leie av lokaler til bryllup på Gjestestuene? Send oss en henvendelse på post@gjestestuer.no eller ring oss på 488 91 603. Vi hjelper deg så fort vi kan.

Send forespørsel til post@gjestestuer.no eller ring 488 91 603 hvis du vil på visning til oss