Hva koster bryllup i Oslo?

Beklager å si det, men bryllup har aldri vært riktig billig…..

Det er mange som lurer på hva det koster å holde bryllup. Til alle tider og i alle kulturer har bryllup vært dyrt. I Norge i gamle dager var det tradisjon for at bryllupet varte i tre dager. Det er ikke særlig vanlig lengre, selv om endel par velger å arrangere en sammenkomst før bryllupsdagen, for å la bryllupsgjestene bli litt bedre kjent.

Hvor mye det koster å arrangere bryllup avhenger ofte av hvor mye du er villig til å gjøre selv. Jo mer man gjør selv, jo rimeligere kan det bli, men selvsagt medfører dette mye ekstrajobb. Du må kanskje vaske og rigge lokaler selv, få tak i duker, servise, glass og dekketøy, ordne med mat, drikke og serveringspersonale. Organisere hvor alt skal lagres og tilberedes, og til slutt rydde opp etter festen. Mange synes dette blir vanskelig, og velger derfor et selskapslokale hvor alt er inkludert. Et slik sted er Gjestestuene på Norsk Folkemuseum.

og hva koster det å holde bryllup på Gjestestuene?

Lokalleie
Til bryllupsfest er det vanlig at hele huset reserveres. Det koster 18,900 kroner. Da har man eksklusiv bruk av både hus og gårdsplass. Og vi vasker, rigger, holder duker og servise. Vi leier også ut stavkirken, Norsk kirkekunst og Gamle landbruk til vielse for de som ønsker å holde selve vielsen på Norsk Folkemuseum. Leieprisen er på 7000 kr. Prest eller vigsler må brueparet finne selv.

Mat og drikke
På Gjestestuene er det vanlig at kuvertprisen for bryllupsmenyen ligger et sted mellom 1500 – 1700 kr. For dette får man noe sprudlende ved ankomst, kanskje med kanapeer eller noe annet lett til. Til middag serveres tre eller fire retter. Etterpå skal det være bryllupskake med champagne til brudeparet. Sammen med kaffe og avec for hele bryllupsfølget, selvfølgelig. Noen vil også ha nattmat. Og selvsagt er serveringspersonale inkludert i denne prisen. Det går fint å ta med noen egne kaker til kaffen også – så lenge de er ferdig dekorert på forhånd. Mange tror at det kommer til å gå store mengder drinker i baren etter en lang bryllupsmiddag. Det stemmer ikke helt. På Gjestestuene ligger snittet på 2 drinker per gjest i baren. Noen drikker fire, andre drikker ingenting.

Blomster og dekorasjoner
En annen mindre kostnad til bryllupet er blomsterdekorasjoner til bordene. Her står våre gjester fritt – man kan ta med egne blomster fra hagen eller fra åker og eng hvis man har anledning til det. Man kan også bruke sin egen blomsterleverandør. Kjøkkenet kan også bestille for selskapet gjennom sine leverandører som er Storgatens Blomsterhandel og Blomsterhagen på Abildsø.
Ønsker du å forhøre deg om leie av lokaler til bryllupet ditt på Gjestestuene? Send oss en henvendelse på post@gjestestuer.no eller ring oss på 488 91 603. Vi hjelper deg så fort vi kan. Du kan også benytte kontaktskjemaet under.

Send forespørsel til post@gjestestuer.no eller ring 488 91 603 hvis du vil ha hjelp med bryllupet ditt!