Østerdalsstua

Selskapslokalet Østerdalsstua er det minste av de fire selskapslokalene på Gjestestuene. Her går det fint an å være en gruppe på rundt 10 – 15 personer, samtidig som det kan dekkes med møtelunsj for rundt 40 deltagere. Rommet blir også mye brukt til navnedagsfeiring og dåpsfeiring for rundt 20 gjester. I tillegg er Østerdalsstua god å ha som minglerom til velkomstdrinken før middag i Festsalen. Blyglassvinduer, tinntallerkener, et gammelt gulvur og en åpen peis gjør rommet lunt og tiltalende.  I tillegg er Østerdalsstua den aller eldste delen av Gjestestuene selskapslokaler.

Østerdalsstua ble bygget i ca 1900-1910 og var Norsk Folkemuseums aller første serveringssted for sine besøkende. Den gang gikk Østerdalsstua under navnet Norsk Folkemuseums Gjæstgiveri og var faktisk en selvstendig bygning. Denne bygningen ble i 1917 kapslet inn i den større bygningsmassen som i dag utgjør Gjestestuene selskapslokaler. Deler av bygningselementene i Østerdalsstua er gjenbruk av arkitektoniske detaljer fra Den Norsk Paviljong på verdensutstillingen i Paris i 1900. Snakk om kontinentale aner for en stue med det rotnorske navnet Østerdalsstua!

Ulike måter å rigge Østerdalsstua på