Sæterhytten

Et selskapslokale med utsikt over hele Oslo

Sæterhytten selskapslokale er et unikt festlokale med en lang historie tilbake til midten av 1800-tallet. Den gang fungerte bygningen som badehus for vår kongefamilie. I dag drives stedet av Bygdø Kongsgård og Norsk Folkemuseum i Oslo. Sæterhytten selskapslokale leies ut i sommerhalvåret til alt fra konfirmasjon og feiring av runde tall, til sommerfest og presentasjoner. All servering av mat og drikke foregår gjennom TG Selskapsmat. Blant grønne løvkroner og med utsikt over Frognerkilen smiler Sæterhytten som et vakkert smykke og ønsker sommerlig velkommen.

Festlokale med historisk sus

Stedet startet sin historie i 1851 som kongelig badehus ved Oscarshalls strand. Siden 1862 har Sæterhytten ligget på Dronningberget og vært et forlystelsessted for både kongelige og byborgere.

Etter en omfattende restaureringsprosess er stedet åpnet som selskapslokale og søndagskafé. Vår visjon er at Sæterhytten skal blomstre, med arrangementer av mange ulike slag. Bygningen passer godt for selskaper med alt mellom ca 15 – 45 deltagere. Stedet kan benyttes til for eksempel konfirmasjoner og mindre bryllup, og til bursdagsfeiringer og kulturkvelder. Det er også svært populært og legge firmaets sommerfester hit. Sæterhytten ligger i grønne omgivelser på en liten kolle som heter Dronningberget, rett ovenfor Frognerkilen. Les mer om Sæterhyttens spennende fortid.

Innredning

Sæterhytten består av en innglasset spisesal med panoramautsikt over Oslo og plass til maks 45 personer. I tillegg finnes en liten peisestue og et lite kammers med en utstilling over byggets unike historie. På dager med godt vær er det perfekt å servere velkomstdrinken ute. Her er det også benker man kan sitte på. En åttekantet paviljong står også på plassen ute foran Sæterhytten kan brukes til musikalske innslag og utendørsvielser. Sæterhytten holder åpent fra begynnelsen av mai til slutten av september. På sure høstkvelder tenner vi levende lys for å skape ekstra hygge. Det er gulvvarme i alle gulv, slik at stedet holder god temperatur selv om det er kjølig ute.  Ønskes en kort omvisning om byggets unike historie og beliggenhet kan vi gjerne arrangere dette.

Sæterhytten selskapslokale