Vinterbryllup

Feire ditt vinterbryllup på Norsk Folkemuseum!

Om vinteren viser Gjestestuene bryllupslokaler seg fra en lunere og roligere side en gjennom den hektiske sommeren. Vi har mange brudepar som setter pris på å feire i den hvite årstiden. Til vinterbryllup skapes stemningen fra levende stearinlys og knitrende peisild, mens snøen laver ned utenfor vinduene. Det er færre bryllup om vinteren en om sommeren, så gjestene har kanskje ikke vært i en slik feiring på en stund, og nyter bryllupsfeiringen enda mer.

Flotte lokaler til vinterbryllup

Lokalene på Gjestestuene passer godt til vinterbryllup. Med mørkt tømmerpanel på veggene i første etasje er det lunt og hyggelig å motta gjestene her, mens peisilden knitrer. I Festsalen i andre etasje er rommet høytidsstemt med håndmalte tapeter i elegante nyanser av grått, rødlig, grønt og blått, noe som kler vintersesongen utenfor vinduene. I Den Blå Peisestue er det alltid hyggelig etter middagen. Den store peisen og de gode sofaene gir lun hygge, og praten går lett, mens det danses i Festsalen like ved.

Vinterbryllup i stavkirken

Hvorfor ikke kombinere feiringen av ditt vinterbryllup med et flott stavkirkebryllup som folk vil huske i lang tid? På Gjestestuene er dette mulig i stavkirken fra Gol i Hallingdal. Kirken ble flyttet til museet på slutten av 1800-tallet og er ca 800 år gammel. Kirkerommet fremstår med en helt spesiell stemning. Kirken er ikke oppvarmet, men vi har allikevel endel vintervielser i stavkirken. Det går fint så lenge gjestene får beskjed om å kle seg godt for den tiden en vielse tar.

Meny til vinterbryllup

Menyene reflekterer også årstiden. Om vinteren er det populært å servere for eksempel vilt som hjort, rein eller rype, kanskje etterfulgt av en lun dessert med masse smak.  Kjøkkenet på Gjestestuene drives av TG Selskapsmat, som holder til i lokalene. Kjøkkenlokalene ble utvidet i 2013, og på kjøkkenet står fem kokker klar for at ditt bryllup skal bli helt spesielt og minneverdig.  Kontakt oss for mer informasjon!

Vinterbryllup lokaler 02-1