Bryllupsmeny

Hva man velger som bryllupsmeny har alltid vært en viktig del av bryllupsfeiringen. Fra lang tid tilbake har det vært tradisjon for overflod og velstand som et slags synlig ønske om velstand også i ekteskapet. Før i tiden var det vanlig at familien til brudeparet sto for mye av ferskmaten, mens gjestene skulle ha med seg «sending» i form av «tørrmat» som brød og kaker, speket kjøtt, smør og ost.

Sett sammen din egen bryllupsmeny

Dette har vi gjort enklere på Gjestestuene! Brudeparet kan sette sammen sin egen bryllupsmeny fra den lange listen over festmat kjøkkenet tilbyr. Det kan være lurt å servere noe veldig lett å tygge på til den musserende velkomstdrinken. Gjestene skal «vare» en lang kveld og det er lurt med litt i magen for å holde stilen helt frem. Noen ønsker seg også nattmat. Det er rart hvor godt det smaker med pølse og lompe etter noen timer på dansegulvet. Mellom disse to «sandwichlagene» skal det også være plass til selve middagen og bryllupskaken. Samt rikelig med deilig drikke!

Hjelp med bryllupsmenyen

Du har antagelig ikke arrangert bryllup før. Du lurer på hva gjestene dine liker? Du lurer på hva det vil koste? Du lurer på hvor mye som drikkes i baren etter maten? Hvorfor ikke kontakte kjøkkenet på Gjestestuene for en uforpliktende prat. Under ser du et knippe menyforslag som passer fint til sommerbryllup på Gjestestuene. Kanskje kan det være til inspirasjon og nytte før du gir deg i kast med din egen bryllupsmeny.

Lettrøkt Hardangerørret med asparges, petit pois og estragonkrem
Pannestekt ferskt landkyllingbryst med sitronsjy, sommerkål, shitakesopp, vårløk og nypoteter
Mocca bavaroise med mangosalat og kokosis

Kongekrabbesalat med mango og avocado. Lime- og skalldyremulsjon
Fasanbryst med grillet hvit asparges, glaserte beter og gulrotpuré. Persillekremsaus
Jordbærtrilogi terte, sorbet og salsa

Hummerrisotto med sprø sommergrønnsaker og skalldyrcoulis
Mørbrad og pølse av lam med rosmarinsjy. Spinat og grillet vårløk. Potet- og hvitløkspuré
Friske bringebær med bringebærmakron og vaniljeis

Bryllupsmeny på Gjestestuene