Festmeny

Festmenyer kan være så mangt….

Noen liker fingermat, andre vil ha fire-retters middager. Om sommeren er mat fra sommergrillen populært, mens vilt og varme supper frister vinterstid. Buffeter er mye brukt når konfirmanten skal feires, mens en festmeny til 75-års lunsjen kanskje bare består av to retter.

Det mest popuære på Gjestestuene er allikevel en tre-retters festmeny. Det er TG Selskapsmat som står for disse. TG Selskapsmat holder til på kjøkkenet på Gjestestuene og har ansvar for all servering i våre selskapslokaler. Kjøkkenets festmeny består vanligvis av en musserende aperitiff ved ankomst. Til bords er det vanlig med forrett, hovedrett og dessert, selv om noen kanskje velger en hvilerett i tillegg – vis det skal være riktig fint! Til maten setter kjøkkenets vinspesesialist sammen en deilig vinmeny tilpasset maten som er valgt. Etter maten er det godt med en liten benstrekk før kaffe og avec serveres, kanskje i Festalen, eller kanskje i salongen Den Blå Peisestue. Hvis det er ønsket, går det an å ta med enkle kaker slik som kransekake til kaffen på Gjestestuene.

Priser på Festmenyer varierer litt med hvor mye vin som skal sjenkes og hvor lenge arrangementet skal holde på. I boksen til høyre ser du eksempler på ulike Festpakkeløsninger. Husk at lokalleie kommer i tillegg til mat, drikke og servering.

Og her er noen festmenyer som vi håper kan inspirere deg til å se nærmere på kjøkkenets rikholdige hjemmesider. Der ser du i tillegg en rekke informasjon om menyer og priser som vil være nyttige for festen din.

Festmeny – forslag

Asparges naturell. Mousselinesaus og gressløk
Entrecôte eller mørbrad av kalv. Sesongens grønnsaker, rødvinssaus og parmesanpotet
Sjokolade crème brûlée. Appelsinsorbet og røde bær

Grillet kamskjell. Hjemmelaget sweet chilisaus. Beurre noisette og crème fraîche
Piggvar farsert med fennikel og hummer. Lun potetsalat og småløk. Dillhollandaise
Fransk sitronterte. Marinerte jordbær og sjokoladeis

Asparges- og ramsløksuppe.  Stekt gjørs og parmesankrutonger
Safranposjert hellefisk. Middelhavsgarnityr. Tomat- og løkvinaigrette
Sjokoladedelice. Bringebærgelé og pasjonsfruktsorbet

Se fler av TG Selskapsmats fristende festmenyer: