Julebord

Julebord – det blir ikke bedre en Gjestestuene på Norsk Folkemuseum!

Hold julebord i våre festlokaler! Det er enda ikke for sent, selv om det nå begynner å haste litt. Vi har de mest stemningsfulle lokalene til julebord i hele Oslo. Fra åpne peiser knitrer varme flammer, og fra kjøkkenet på Gjestestuene siver julens dufter ut. Hvis du vil, kan vi organisere en skummel spøkelsesvandring i friluftsmuseet før dere går inn til mat og julehygge.

Gjestestuene selskapslokaler er populære til julebord

Gjestestuene selskapslokaler ligger på vakre Bygdøy, med utsikt til de gamle husene på Norsk Folkemuseum. Vi arrangerer julebord fra begynnelsen av november til vel ut i januar. Både små og store selskaper er hjertelig velkommen til å feire førjulstiden hos oss. For små grupper på rundt 20 personer passer det fint å leie for eksempel Østerdalsstua. Her er det rustikk og hyggelig stil, med mørkt tømmerpanel og tinntallerkener på veggene.  Til større arrangementer er det vanlig også å benytte andre etasje, med Festsalen og den hyggelige salongen Den Blå Peisestue. Hos oss spises og danses det hele kvelden lang! Pris for leie av lokaler varierer fra 4900 kr til 18,900 kr avhengig av hvor mange dere er og hvilken dato dere ønsker.

Hva skal man spise til julebord?

På Gjestestuene er det vårt fortreffelige kjøkken, TG Selskapsmat, som står for servering, mat og drikke. I julebordstiden er det kanskje hyggelig å starte med et varmt glass gluhwein eller gløgg. Det setter den rette stemningen før middag i den kalde årstiden. I litt eldre dager kalte man ofte gløgg for «Rykende Bisp». Ordet hadde sin opprinnelse i formen på kjelen drikken ble laget i. Den så ut som en opp-ned bispehatt. I god gammeldags bisp skal det være rødvin, portvin, karamelisert appelsinskall og nellikspiker. Kjøkkenet har et rikt utvalg julemat, enten du ønsker deg tradisjonell julebuffet eller noe mindre «julete» Fantastiske julemenyer finner du her.

Uansett hva som frister, hjertelig velkommen til Gjestestuene selskapslokaler og Norsk Folkemuseum for det perfekte julebord!

Folkestuen til julebord

Julebord i Folkestuen